Logo Familiehulp

Sanne vertelt over haar job.

Een job als kinderbegeleidster is meer dan oppassen alleen.

Als grootste gezinszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel maken liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Een van hen is Sanne.

Vandaag maakt Sanne  op een gepassioneerde manier het verschil voor kinderen en ouders bij De Speelboom – kinderdagverblijf bij Familiehulp.

Een van de dingen die me het meest opvalt in mijn werk, is het belang van een warm onthaal voor zowel de kinderen als hun ouders. Het is essentieel dat kinderen zich veilig en geliefd voelen wanneer ze bij ons zijn. Daarom zorgen we ervoor dat ze met open armen worden ontvangen en dat er altijd tijd is voor een knuffel of een geruststellend woordje. 

Het is hartverwarmend om te zien hoe de kinderen elke ochtend met een glimlach op hun gezicht binnenkomen.

Maar niet alleen de kinderen, ook de ouders verdienen onze aandacht en zorg. Goede communicatie met de ouders is van het grootste belang. We hechten veel waarde aan de gesprekken die we met hen voeren, zowel ’s ochtends bij het brengen van de kinderen als ’s avonds bij het ophalen. Het stelt ons in staat om te begrijpen hoe het met de kinderen gaat, welke specifieke behoeften ze hebben en hoe we hen het best kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Het is voor mij een voorrecht om een vertrouwensband op te bouwen met de ouders en hen te betrekken bij het welzijn van hun kinderen.

Het belangrijkste in mijn job is dat ik elke dag met enthousiasme en volle goesting klaarsta voor de jonge kinderen. Ik geloof dat mijn positieve houding en liefde voor mijn werk aanstekelijk werken en bijdragen aan een vrolijke en stimulerende omgeving voor de kinderen.

Het mooiste moment van mijn dag is wanneer ik samen met de kinderen kan zijn, met hen kan knuffelen, spelen en de wereld om ons heen kan ontdekken.

We bieden hen kansen om op hun eigen tempo te leren en te experimenteren, en ik vind het geweldig om hen hierin te ondersteunen. Het geeft me voldoening om te zien hoe ze groeien en zich ontwikkelen, wetende dat ik een rol heb mogen spelen in hun vroege jaren.

Kortom, mijn werk als kinderbegeleidster gaat verder dan alleen maar oppassen. Het gaat om het creëren van een liefdevolle en leerrijke omgeving waarin kinderen kunnen gedijen, en het opbouwen van sterke banden met zowel de kinderen als hun ouders. Ik ben trots op wat ik doe en ben vastbesloten om elke dag het verschil te maken in het leven van de jonge kinderen die ik mag begeleiden.

Wil je ook graag het verschil maken bij Familiehulp als kinderbegeleid(st)er?

Ontdek de functie als kinderbegeleid(st)er bij Familehulp De Speelboom.