Logo Familiehulp

Mieke vertelt over haar job.

Wij creëren een veilige, warme omgeving waar kinderen zich thuis kunnen voelen.

Als grootste gezinszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel maken liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Een van hen is Mieke.

Vandaag maakt zij als verantwoordelijke kinderdagverblijf – De Speelboom op een gepassioneerde manier het verschil voor kinderen en hun ouders klanten bij De Speelboom.

Ik werk als verantwoordelijke voor één van de kinderdagverblijven, De Speelboom, bij Familiehulp. Ik probeer elke dag een positief verschil te maken in het leven van kinderen en hun ouders.

Als verantwoordelijke voor de kinderopvang draait mijn werk om het creëren van een veilige, warme, en vertrouwde omgeving waar kinderen zich thuis kunnen voelen. Daarnaast zorg ik ervoor dat de dagelijkse gang van zaken soepel verloopt, zodat ouders gerust kunnen zijn dat hun kinderen in goede handen zijn.

Deze rol vraagt om een passie voor uitdagingen. Er zijn administratieve taken die enige organisatie vereisen, maar de echte uitdaging zit in het vermogen om snel te schakelen. De ene dag kan ik betrokken zijn bij logistieke aspecten, terwijl ik de volgende dag wellicht te maken krijg met onverwachte situaties die om snelle oplossingen vragen. Daarom is creativiteit en flexibiliteit essentieel in deze functie.

Een cruciaal aspect van mijn rol is het hebben van een groot hart.

Dit betekent niet alleen compassie tonen voor de kinderen, maar ook begrip hebben voor de ouders. Elke ouder heeft zijn of haar eigen benadering en opvoedingsstijl, en het is van groot belang dat we deze diversiteit omarmen en respecteren. Daarnaast is het belangrijk om een goede samenwerking en vertrouwensband met mijn team te hebben.

Mijn persoonlijke missie is om een warme en vertrouwde omgeving te creëren voor de kinderen in onze zorg. Ik probeer nauw contact te onderhouden met de ouders, zodat er een basis van vertrouwen ontstaat. Op deze manier hoop ik een positief verschil te maken in het leven van de kinderen en hun ouders.

Het is een uitdagende maar zeer bevredigende rol, waarin ik dagelijks de kans krijg om het leven van anderen op een positieve manier te beïnvloeden.

Ik zou deze ervaring zonder twijfel aan anderen aanbevelen, omdat Familiehulp de mogelijkheid biedt om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van onze jonge kinderen en hun families.

Wil je ook graag het verschil maken bij Familiehulp?

Ontdek de functie als kinderbegeleidster of verantwoordelijke kinderopvang bij Familehulp.