Logo Familiehulp

Iris vertelt over haar Stage bij Familiehulp.

"Ik voelde me vanaf dag één welkom en gewaardeerd, wat mijn leerproces enorm heeft bevorderd."

Als laatstejaarsstudente in personeelswerk (HR) aan de Arteveldehogeschool in Gent, bevindt Iris zich in het midden van haar boeiende stage-ervaring bij Familiehulp in Gent.

Gedurende vier maanden doet ze waardevolle ervaring op in de personeelsadministratie binnen Familiehulp. Hieronder deelt Iris haar persoonlijke reis en waardevolle inzichten die ze tot nu toe heeft opgedaan tijdens haar tijd bij Familiehulp.

Iris, begint haar verhaal met een glimlach op haar gezicht:

“Ik kwam bij Familiehulp terecht in mijn zoektocht naar een stageplaats, mede door de aanbevelingen van mijn stagebegeleider. De warme sfeer en de nabijheid van de organisatie spraken me meteen aan. Bovendien kende ik ook enkele verzorgenden van Familiehulp die bij mijn grootvader langs kwamen, wat me een vertrouwd gevoel gaf.

De ligging van de kantoren zijn ook ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer, wat de keuze nog gemakkelijker maakte.”

Gedreven door haar interesse in personeelsadministratie, was Iris benieuwd naar de uitdagingen die haar te wachten stonden.

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek ontmoette ik mijn teamverantwoordelijke, die meteen interesse toonde in mijn wensen voor de stage. Het voelt echt alsof ze samen met mij nadenken over hoe ik mijn tijd bij Familiehulp het beste kan benutten, wat voor mij een teken is dat ik op de juiste plek zit.”

In haar rol als stagiair op de personeelsadministratie is geen dag hetzelfde voor Iris.

“Mijn takenpakket omvat onder andere het plannen van medische onderzoeken, daarnaast ondersteun ik de dossierbeheerders bij een breed scala aan administratieve taken, variërend van de in- tot uitdienst van medewerkers. Deze ervaring heeft mijn kennis en vaardigheden op het gebied van personeelsadministratie aanzienlijk verbeterd.

Ik leer ook om effectief te communiceren, ook in andere talen, en om complexe zaken zoals arbeidsongevallen aan te pakken. Ook werk ik aan een project over de onboarding van nieuwe medewerkers in onze nieuwe digitale systemen, wat mijn analytische vaardigheden ook aanscherpt.

Mijn stage is ook uitdagend, maar dankzij mijn mentor en het team kan ik obstakels overwinnen en mijn doelen bereiken.

Ik voelde me vanaf dag één welkom en gewaardeerd, wat mijn leerproces enorm heeft bevorderd.”

Voor Iris is haar stage bij Familiehulp niet alleen een professionele ontwikkelingskans, maar ook een persoonlijke groeimogelijkheid.

“Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en ben gegroeid als persoon. Deze ervaring heeft mijn zelfvertrouwen versterkt en me een beter begrip gegeven van hoe de praktijk echt werkt.

Als ik in de toekomst in HR wil werken, weet ik dat ik hier een sterke basis heb gelegd.

Ik zou zeker anderen een stage bij Familiehulp aanraden! Familiehulp is een warme organisatie met een gevarieerd takenpakket. Het is een geweldige plek om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te doen.”

Haar advies aan anderen die geïnteresseerd zijn in een stage bij Familiehulp is eenvoudig maar krachtig:

“Wees altijd open over je verwachtingen en wees gewoon jezelf. Op die manier kun je gemakkelijk nieuwe mensen leren kennen en het meeste halen uit je stage-ervaring.”

Mede dankzij haar stage bij Familiehulp, kijkt Iris vol vertrouwen naar de toekomst, klaar om haar opgedane kennis en ervaring toe te passen in haar toekomstige loopbaan. We wensen haar veel succes toe.

Wil je ook graag het verschil maken als stagiair(e)?

Ontdek de mogelijkheden als jobstudent of stagiair(e).