Logo Familiehulp

Casey vertelt over haar studentenjob.

Ik leer elke dag nieuwe dingen.

Als grootste gezinszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel maken liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Een van hen is Casey.

Als jobstudent maakt Casey op een gepassioneerde manier het verschil voor haar klanten bij Familiehulp.

Ik ben Casey, en werk als jobstudent bij Familiehulp. Op dit moment studeer ik pedagogische begeleiding, en ik ben nog bezig met het ontdekken van mijn werkveld. Een van de manieren waarop ik dat doe, is door stage te lopen tijdens de zomervakantie. Mijn keuze om stage te lopen bij Familiehulp heeft te maken met mijn interesse in sociaal contact en de mogelijkheid om mensen echt te helpen.

Als jobstudent bij Familiehulp vind ik het belangrijk is om flexibel te zijn. Je kunt op een dag bij drie tot vier verschillende personen langs gaan, en dat vereist concentratie en empathie. Er zijn veel verschillende situaties, van koppels die nog samenwonen tot alleenstaande personen, en het is altijd interessant om met hen in gesprek te gaan.

Communicatie is van groot belang. Daarnaast moet je ook in staat zijn om huishoudelijke taken uit te voeren, zoals stofzuigen en strijken. Dit zijn vaardigheden die je moet beheersen.

Het allerbelangrijkste is dat je het werk met het juiste hart doet en er echt van houdt om anderen te helpen.

Tijdens vakantieperiodes is het van essentieel belang dat klanten de hulp krijgen die ze nodig hebben, zelfs als hun vaste verzorgende met verlof is. Op die manier proberen we het verschil te maken in het leven van de mensen die we bedienen.

Het is een boeiende ervaring om als jobstudent bij Familiehulp te werken, waar ik elke dag nieuwe dingen leer en de kans krijg om anderen te ondersteunen in hun dagelijkse leven.

Wil je ook graag het verschil maken bij Familiehulp?

Ontdek de functie als jobstudent bij Familehulp.