Logo Familiehulp

Andrea en Kary vertellen over hun job.

Ik kan echt iets betekenen voor klanten.

Als grootste gezinszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel maken liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Twee van hen zijn Andrea en Kary.

Vandaag maken zij op een gepassioneerde manier het verschil voor hun klanten bij Familiehulp als huishoudhulp in de zorg.

Mijn naam is Andrea, en ik ben werkzaam bij Familiehulp als huishoudhulp in de zorg. Samen met mijn collega Kary, die ook als huishoudhulp in de zorg bij Familiehulp werkt, wil ik graag mijn ervaringen delen over ons werk en onze doelen.

Ik ben in april 2019 begonnen bij Familiehulp, en hoewel ik tevreden was met mijn werk, voelde ik de behoefte aan meer sociaal contact met mensen. Ik droomde ervan om in de toekomst verzorgende te worden. Dus besloot ik de stap te zetten en vroeg ik of ik als huishoudhulp in de zorg kon beginnen. Er was een open vacature, en ik dacht: “Waarom niet proberen?” Mijn leidinggevende/zorgpartner stelde me enkele vragen om te zien of ik geschikt was voor de functie, en ik antwoordde vol vertrouwen dat ik het zou proberen. Gelukkig kreeg ik de kans, en zo begon mijn reis bij Familiehulp.

Toen Kary naar België kwam, dacht ik dat ze ook graag bij Familiehulp zou willen werken. Ik nodigde haar uit om zich bij ons aan te sluiten, en ze stemde ermee in. Samen begonnen we onze reis als huishoudhulpen in de zorg.

Onze taken zijn divers en gericht op het ondersteunen van mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen.

We zorgen voor een schone en veilige leefomgeving voor onze klanten door het schoonmaken van hun woningen, inclusief stofzuigen, dweilen, afstoffen, en het schoonmaken van keukens en badkamers. We helpen ook bij het wassen en strijken van kleding en beddengoed om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd schone en frisse kleding hebben.

Ik voel me altijd goed begeleid door mijn leidinggevende/zorgpartner.

Zij checkt regelmatig hoe het met me gaat en aanmoedigt mij aan om vragen te stellen als ik ergens hulp bij nodig heb. Ik heb het gevoel dat er altijd iemand voor me is bij Familiehulp, en dat geeft me veel vertrouwen.

Een van de dingen die me opvallen, is hoe vriendelijk en respectvol iedereen is. Ze begrijpen dat we uit Peru komen en soms niet alles meteen begrijpen. Ze helpen ons op ons eigen tempo en maken ons echt welkom.

Zowel Kary als ik hebben dezelfde droom: verzorgende worden. We hebben besloten om samen de opleiding tot zorgkundige te volgen, en we hopen dit te kunnen doen vanaf februari volgend jaar. We zijn vastbesloten om onze doelen te bereiken en zijn dankbaar voor de kansen die Familiehulp ons heeft geboden.

Wil je ook graag het verschil maken bij Familiehulp?

Ontdek de functie als huishoudhulp in de zorg bij Familehulp.