Logo Familiehulp

Elke vertelt over haar job.

Van winkelbediende tot gepassioneerde verzorgende bij Familiehulp.

Als grootste gezinszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel maken liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Een van hen is Elke.

Zij had geen voorgeschiedenis in de sector, maar kon bij Familiehulp de opleiding tot verzorgende-zorgkundige volgen.

Vandaag staat Elke op een gepassioneerde manier haar dankbare klanten bij als verzorgende bij Familiehulp.

Elke werkte dertien jaar lang als winkelbediende, tot een faillissement van het bedrijf haar deed nadenken over een nieuw carrièrepad. “Mijn grootouders kregen toen ook al een tijdje hulp van Familiehulp en ik heb altijd al gedacht dat zo’n job ook iets voor mij kon zijn.

Ik help graag anderen en ben heel sociaal van aard. Ik heb het nodig om onder de mensen te komen”, zegt Elke.

Gratis opleiding verzorgende – zorgkundige

De jonge mama beschikte niet over een diploma om meteen als verzorgende aan de slag te kunnen gaan, maar dat was allesbehalve een drempel. Zo kon ze de gratis opleiding tot verzorgende-zorgkundige volgen, in een van de opleidingscentra van Familiehulp die Vlaanderen en Brussel rijk zijn. “Ik leerde er ontzettend veel. Van huishoudelijke taken, over EHBO, tot alle facetten van verzorging. Er is ook een stukje psychologie om op een correcte manier met mensen en hun eventuele moeilijkheden te leren omgaan.”

Variatie en voldoening

Als verzorgende ondersteunt Elke haar klanten met allerlei huishoudelijke taken. “Maar deze job is zoveel meer. Het tofste is de variatie. Je komt elke dag bij andere mensen thuis en het takenpakket is steeds anders. We helpen klanten bij hun hygiëne, bereiden maaltijden, stofzuigen, strijken en doen samen boodschappen. Je dag vliegt voorbij.

Voor onze klanten, die soms eenzaam kunnen zijn, is ons gezelschap ook heel waardevol. We maken al eens een wandeling en drinken samen een tas koffie. Eigenlijk helpen we mensen met alles wat ze nodig hebben. Op die manier ontstaat er een soort band en draag ik hen mee in mijn hart. Als ik zie dat mijn klanten blij zijn, kan mijn eigen dag ook niet meer stuk.

Ik kan de opleiding en een job bij Familiehulp dan ook aan iedereen aanraden. Je hoeft geen angst te hebben om de stap te zetten en iets nieuws te leren in je leven.”

Familiehulp werd eerder dit jaar genomineerd als zorgwerkgever van het jaar.

De organisatie gelooft in een correct en stipt uitbetaald loon, een fijne werksfeer en waardering van de eigen mensen. Iedereen krijgt de vrijheid om het werk zelf te organiseren met de steun en begeleiding van zorgpartners, collega’s en coaches. “Binnen elk team staan samenwerking, openheid en solidariteit centraal.

Familiehulp geeft je vertrouwen om autonoom, zelfstandig en met voldoende afwisseling je werk te doen. Ik heb ook gekozen voor Familiehulp omdat de job perfect te combineren viel met mijn gezinsleven. Er wordt hier echt rekening gehouden met je persoonlijke situatie en wie je bent als mens”, besluit Elke.

Wil je ook graag het verschil maken bij Familiehulp als verzorgende-zorgkundige?

Ontdek de functie als verzorgende bij Familehulp.

Familiehulp organiseert de opleiding tot zorgkundige samen met: